Pannonfia Egyesület

Kedves Látogató!

Ebben a pontban szeretnénk ajánlani néhány könyvet, kiadványt a természetvédelem, egészséges életmód, mezőgazdaság,  környezeti nevelés, hagyományőrzés, történelem kategóriákban.

A feltüntetett árak a könyvek teljes (bolti) árai (csak a tájékoztatás miatt), sokszor pl. internetes könyváruházak ezeket 10-15% akár 25%-os engedménnyel is kínálják.

Kellemes böngészést kívánunk!  

Élő édességek könyve

Lénárt Gitta
Bioenergetic Kft., 2011

A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival.
Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot.
Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat.

Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.
• 128 oldal
• Kötés: spirál
• 2440 Ft

Gabonafélék – Legfőbb energiaforrásaink
Egészséges életmód sorozat 4.

Pedrotti, Walter
Kossuth Kiadó, 2008

A könyv a gabonafélék sokoldalú, gazdag tápanyagtartalmú világába kalauzolja el az olvasót. Fedezzük fel együtt ezt a fontos élelmiszercsoportot: amaránt, árpa, búza, hajdina, köles, kukorica, rizs, rozs, tönköly, zab. Mindent megtudhatunk az összetételüktől a tulajdonságaikig, a kereskedelemben kapható termékektől a receptekig.
• 125 oldal
• Kötés: kemény kötés
• 1200 Ft

Gyümölcsök – zöldségek
Egészséges életmód sorozat

3.Mauri, Angela Maria
Kossuth Kiadó, 2008

A növényi eredetű táplálékok, köztük a zöldségek és gyümölcsök alapos ismerete lehetővé teszi új, elfelejtett vagy mellőzött ízek felfedezését. Ám ez az újrafelfedezés nemcsak ízlelőbimbóinkat kényezteti, hanem egészségünkre nézve is számos előnnyel jár, ugyanis lehetőségünk nyílik arra, hogy megelőzzünk bizonyos betegségeket és meg is gyógyítsuk a gyakran előforduló, olykor igen kellemetlen rendellenességek jó részét. És az sem utolsó szempont, hogy helyreáll és egyre szorosabbá válik a természettel való jó kapcsolatunk, amely manapság – sajnos – veszélybe került.
• 127 oldal
• Kötés: kemény kötés
• 1200 Ft

Illatos kert – Kertünk növényei
Andsen, Haarpaintner
Cser Kiadó, 2005

Tartalom: Tervezés és kialakítás Illatos kert – az érzékek birodalma A megfelelő termőhely Évszakos tervezés Ötletek a kialakításhoz Illatok, színek, formák Kerti szerszámok és előkészületek A legfontosabb kerti eszközök Szerszámápolás A kerti szerszámok tárolása Talajelőkészítés Ágyások készítése és felosztása Növényápolási tudnivalók Vetés, ültetés, gondozás Öntözés Trágyázás Növényvédelem Kártevők és ellenszereik
• 64 oldal
• Kötés: papír / puha kötés
• 1298 Ft

A szalma mint energiaforrás

Zöldkönyvek
Szerk.: Ongrádi Melinda
Cser Kiadó, 2006


A szalma felhasználása Egynyári energianövények A szalma kezelése Farmok kazánjai Közösségi fűtés TFE-vek és erőművek Elgázosítás és pirolízis Egyéb módszerek elektromos energia termelésére Melléktermékek További információk Hivatkozások Cégek listája Működő szalmatüzeléses fűtőművek
• 92 oldal
• Kötés: papír / puha kötés
• 2998 Ft

Ökológiai gazdálkodás (I.)

Radics László, dr.
Szaktudás Kiadó Ház Rt., 2001

Az ökológiai gazdálkodás világszerte az egyetlen olyan ágazat a mezőgazdaságban, amely dinamikusan fejlődik. Termékeire mind nagyobb szükség van. Mondhatjuk azt is, korlátlan piac áll rendelkezésre. Mit jelent ily módon termelni, élni, gondolkodni, erre ad választ tankönyvünk.

Miután ez az első ökológiai gazdálkodás tankönyv Magyarországon, nem fértünk bele a szűkre szabott keretekbe, ezért szükséges volt kettébontanunk a könyvet, hogy a lehető legtöbb információt, ismeretet át tudjuk adni olvasóinknak. Az egész gondolatmenet csak a következő könyvünk megjelenése után teljesedik ki.

Ekkor ismerhetik meg a kertészeti ökotermelés, az ökoélelmiszer-feldolgozás, valamint az ökológiai gazdálkodás ökonómiai és marketingkérdéseit, az irodalomjegyzéket és névmutatót. Ekkor lesz teljes az ökológiai termelés elveinek megfelelő vertikumú, lehetőleg zárt ciklusú termelés.
• 326 oldal
• Kötés: kemény kötés
• 3800 Ft

Múltunkról utódainknak
A magyar föld és a magyar nép őstörténete I-II

László Gyula

Az a kilenc könyv, amelynek szövegét így egybekötve olvashatja az érdeklődő, szinte hogy életrajzi keresztmetszet is.

Kiadó: Püski Kiadó
Terjedelem: 1044 oldal
Eredeti ár: 5.680 Ft
Webáruház ár: 4.544 Ft