Pannonfia Egyesület

  „A megunhatatlan ugrókötél

Csillogó, hercegnős motívumokkal díszített példányai ott lapulnak a kislányok táskájában, a komolyabb darabok pedig egyre népszerűbbek a felnőttek között. Készülhet műanyagból, kötélből, lehet állítható hosszúságú, és van, amelyikbe már számlálót is építettek. Ez a titokzatos eszköz nem más, mint az ugrókötél. Az ugrókötelezés napjainkban reneszánszát éli. „

Közel 50 évvel ezelőtt kezdték ismét használni az USA-ban az ugrókötelet, mint régi-új sporteszközt. Orvosi szempontból ismerték fel először jelentőségét a szív- és keringési megbetegedések utáni felépülésben. Ezzel együtt, mint sporteszköz is egyre népszerűbbé vált az ugrókötelezés.

Nagyon sok sportágban használják kiegészítő elemként is, főként az állóképesség, vagy a gyorserő fejlesztésére, óriási mértékben javítja a koordinációs képességet és a ritmusérzéket.

Amerikából kiindulva, a gyerekek klasszikus játékából, világszerte elismert önálló sportág fejlődött saját nemzetközi versenyszabályokkal. Az elmúlt 15-20 évben Európában és Magyarországon is elterjedt és sokat fejlődött ez a kéziszer-torna.

A versenyeken egy- és kétköteles gyorsasági és szabadon választott gyakorlatokat kell bemutatni:
A 45-70 másodperces szabadon választott kötélugró-gyakorlatok zenével összhangban végrehajtott: akrobatika, ügyesség, állóképesség, játékosság, és látványos produkció, melyet sok gyakorlás előz meg. A megméretés pillanataiban ezért úgy, mint mást versenysportban becsúszhatnak hibák is, mellyel akár egy egész éves szorgalmas felkészülés és erőfeszítés is a háttérbe szorul.

A magyar ugróköteles sportolók azonban az utóbbi években egyre gyakrabban állnak az európai és világbajnoki dobogók tetején. Hazánkban 25-30 csapat vesz részt a Magyar Ugrókötél Szövetség bajnokságain, melynek 2011 óta tagja Egyesületünk kötélugró sportköre is. Sportkörünk fiatal edzői 5-10 éves múlttal rendelkeznek a sportágban.

Ma is eredményesen versenyeznek, így növedékeikkel együtt több területi és országos diákolimpiai érmet és helyezést hoztak már csapatuknak. Sportolóink nagy szorgalommal és reményekkel készülnek a magyar bajnokságokra és a 2012 évi VB válogató versenyekre.

Tisztelt Érdeklődő és Sportbarát, Kedves Támogató!

Egyesületünk a PANNONFIA Közhasznú Egyesület legfőbb célkitűzése az ifjúságnevelés, a hasznos szabadidő-szervezés, az egészséges életmód iránti elkötelezettség fejlesztése és a sportra nevelés.

Sporttevékenységünkben meghatározó szerepet tölt be az Ugróköteles Sportkör működtetése. Néhány tagunk ezen a területen több éves eredményes versenyzői múlttal, diákolimpiai és magyar bajnoki címmel is büszkélkedhet. Tehetséges fiataljaink miatt, Egyesületünk tagja a Magyar Ugrókötelesek Szövetségének (MUKSZ), így valamennyi hazai versenyre nevezünk, részvételünkkel folyamatosan fejlesztjük technikánkat, dobogós helyezéseinkkel pedig elismerést vívunk ki a sportágban. A hazai Szövetség (MUKSZ) az európai (ERSO) és a nemzetközi (FISAC-IRSF) kötélugró szövetségek tagjaként 2012 évben nemzeti válogató versenyeket bonyolított, a hamarosan (USA/Florida államban 2012. július 30.-augusztus 10. között) megrendezésre kerülő Kötélugró Világbajnokságra (2012 FISAC-IRSF World Rope Skipping Championships).

Két versenyzőnk, a válogatók eredményeként; Molnár Gábor 18 év+/felnőtt kategóriában és Benák Armand 12-14 év/junior kategóriában a magyar válogatott tagjaként kvalifikálták magukat a Világbajnokságra!

Azzal a kérelemmel fordulunk Önhöz, mint Kedves Érdeklődőhöz és Sportbaráthoz Egyesületünk nevében, hogy szíveskedjenek támogatni bennünket, bármilyen csekély összeggel is, a versenyzők nevezési költségének (850$/fő) és kiutaztatási költségeinek (300 e Ft/fő) fedezésében.

PANNONFIA Közhasznú Egyesület
6771 Szeged, Gőzmalom u. 20.
Adószám: 18281349-1-06
Számlaszám: 11735005-20554264-00000000
 

Sajnos a Magyar Ugrókötelesek Szövetségének (MUKSZ) versenyszabályzata alapján valamennyi költség ezen esetekben az Egyesületeket terheli.

A támogatásokról a vonatkozó pénzügyi és adó jogszabályoknak megfelelően igazolást állítunk ki természetesen.

Egyesületünk vállalja, hogy sportkörünk a támogató cégek, önkormányzatok, magánszemélyek által kezdeményezett rendezvényen színvonalas bemutatójával készséggel rendelkezésre áll és támogatja annak sikerét.

Köszönettel és üdvözlettel:
Bővebb információ kérhető:
Benákné Szűcs Katalin
Sportkör Vezető
20 / 9711-121